Forțele de securitate au folosit duminică gaze lacrimogene împotriva protestatarilor antiguvernamentali din Bagdad, rănind cel puțin 22 de persoane, au declarat surse medicale, la o zi după ce au împins manifestațiile spre o piață principală din capitala irakiană, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Bagdad, Irak (foto arhiva)Foto: Hotnews

O persoană a murit la spital din cauza rănilor suferite în confruntările din ziua precedentă, au afirmat sursele. Sâmbătă, forțele de securitate i-au împins pe protestatari din zonele pe care au încercat să le controleze în cursul săptămânii.

Poliția a anunţat duminică seară că o mașină a explodat într-o zonă aflată sub controlul forțelor de securitate care s-a extins asupra altor vehicule parcate lângă ea, fără a fi cauzate victime.

Protestatarii se tem că sabotorii ar putea încerca să folosească revoltele pentru a efectua noi atacuri, ceea ce riscă să atragă o represiune mai aspră de către forțele de securitate, iar guvernul a avertizat asupra utilizării violenței împotriva proprietății sau a personalului statului.

„Sunt (forțe de securitate) care încă trag în oameni, vin răniți”, a spus medicul voluntar, Hayder Ghareeb, mai devreme la o clinică improvizată din Piața Tahrir, acum principalul punct de adunare a manifestanților din Bagdad. Unii dintre cei răniți s-au sufocat din cauza gazelor lacrimogene și au fost duși la spital, au spus surse medicale.