Fostul secretar de Stat Rex Tillerson şi fostul şef al Cancelariei prezidenţiale John Kelly lansaseră un efort pentru subminarea acţiunilor preşedintelui SUA Donald Trump, în efortul de "salvare a ţării", afirmă, într-o carte, Nikki Haley, fost ambasador la ONU, scrie cotidianul The Washington Post.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rex Tillerson şi John F. Kelly au încercat să o ralieze pe Nikki Haley campaniei de subminare a preşedintelui Donald Trump, dar ea a refuzat, conform cărţii "Cu tot respectul cuvenit" "(With All Due Respect"), scrie Mediafax.

"John Kelly şi Rex Tillerson mi-au destăinuit că prin acţiunile de a-i opune rezistenţă preşedintelui nu erau nesubordonaţi, încercau să salveze ţara", a scris Nikki Haley în carte.

"Ei spuneau că deciziile lor, nu ale preşedintelui erau în cele mai bune interese ale Americii şi că preşedintele nu ştia ce face", a precizat Haley.

Nikki Haley susţine că Rex Tillerson i-a spus că ar muri oameni dacă Donald Trump nu va fi ţinut sub control.

Rex Tillerson nu a răspuns solicitărilor de a comenta aceste afirmaţii. John Kelly a refuzat să comenteze detaliat, dar a declarat: "Dacă faptul că membrii Administraţiei îi oferă preşedintelui cea mai bună şi cea mai deschisă expertiză juridică şi etică pentru a lua o decizie informată înseamnă a lucra împotriva lui Trump, atunci este vorba de vinovăţie".

Nikki Haley a criticat eforturile membrilor democraţi ai Camerei Reprezentanţilor de a-l demite pe preşedintele Donald Trump. Fostul ambasador american la ONU a subliniat că se opune solicitărilor lui Donald Trump de a cere ajutor străin în investigaţii politice, dar a argumentat că aceste acţiuni nu sunt pasibile să conducă la procedura demiterii. "Deci, cred că nu este o practică bună să vorbeşti cu lideri străini despre investigarea americanilor? Da. Cred că preşedintele a făcut ceva demn de o demitere? Nu (...)", a precizat Haley.