Președintele american Donald Trump a spus vineri că se gândește să participe la Ziua Victoriei din Rusia de pe 9 mai, după ce președintele Vladimir Putin a prelungit invitația, relatează Reuters.

Donald TrumpFoto: Flickr/ The White House

”Apreciez invitația. Este fix în mijlocul sezonului politic, așa că voi vedea dacă pot, dar mi-ar plăcea să merg dacă aș putea”, a spus Trump reporterilor înainte să plece de la Casa Alba pentru evenimente legate de campania electorală.

Rusia organizează o paradă anuală pentru a celebra victoria Uniunii Sovietice din Al Doilea Război Mondial asupra Germaniei Naziste, dar Kremlin a spus că aniversarea de 75 de ani, de anul viitor, va fi organizată cu mare pompă.

Ministrul adjunct de externe de la Moscova, Sergei Ryabkov, a spus, citat de RIA, că invitația lui Putin către omologul său american a fost ”primită cu interes”, dar încă nu există un răspuns de la Casa Albă.

În timp ce relațiile SUA-Rusia au atins un nivel scăzut după ce agențiile de informații americane au concluzionat că Moscova s-a amestecat în alegerile prezidențiale din 2016 pentru a-l ajuta pe Trump, cei doi lideri au menținut ceea ce pare o relație bună.

Tot vineri, de la Berlin, secretarul american de stat, Mike Pompeo, a lansat avertismente legate de Rusia, spunând că această țară își invadează vecinii și își ucide oponenții politici.