Un bărbat condamnat la închisoare pe viață pentru crimă susține că și-a ispășit pedeapsa după ce o septicemie i-a provocat moartea temporară. Mai mult, acesta susține că doctorii i-au încălcat drepturile în momentul în care a spus că nu vrea să fie resuscitat, dar i s-au administrat fluide de resuscitare, relatează Newsweek.

ResuscitareFoto: YouTube

Benjamin Schreiber a fost condamnat pentru crimă în 1997. În martie 2015 acesta a fost spitalizat din cauza unei septicemii provocate de pietre la rinichi. Când a ajuns la spital, el era inconștient. În același an, Schreiber semnase un acord de neresuscitare, în schimb medicii l-au sunat pe fratele său care a zis să i se administreze ceva pentru a-i ușura durerea.

”Altfel, lăsați-l să moară”, a spus fratele său.

Doctorii i-au administrat fluide de resuscitare intravenos, care i-au salvat viața, iar Schreiber a fost supus unei operații pentru a rezolva daunele produse de pietrele la rinichi.

În aprilie 2018, Schreiber a înaintat un proces în care cere eliberarea sa, susținând că moartea temporară din spital înseamnă că sentința sa pe viață a fost îndeplinită și ar trebui să fie eliberat. Mai mult, Schreiber susține că i s-au încălcat drepturile când doctorii nu i-au respectat cererea de neresuscitare.

Curtea de Apel din Iowa i-au respins cererile.