Primărița unui orășel din Bolivia a fost tunsă, acoperită cu vopsea roșie și obligată să meargă desculță mai mulți kilometri de către mai mulți manifestanți care contestă realegerea lui Evo Morales în calitate de președinte, relatează AFP. Morales a condamnat joi umilirea femeii care face parte din partidul său.

primarita BoliviaFoto: Captura

Evenimentul a avut loc miercuri după-amiază la Vinto, în centrul Boliviei, care a fost zguduit de incidente după realegerea contestată, pe 20 octombrie, a președintelui indigen pentru al patrulea mandat.

Protestatarii au intrat în primărie, au scos-o cu forța din birou pe Arce și au dat foc clădirii.

Apoi manifestanții au acoperit-o pe femeie cu vopsea, i-au tăiat părul și au forțat-o să meargă desculță pe jos aproape 5 kilometri, potrivit imaginilor distribuite pe rețelele de socializare. În tot acest timp primărița a fost insultată și amenințată.

A trecut mai bine de o oră până să fie salvată de poliție.

”Toată solidaritatea mea pentru sora noastră, primar de Vinto, Patricia Arce, care a fost răpită și umilită cu cruzime pentru că și-a exprimat și apărat ideile și pe cei săraci”, a scris pe Twitter Evo Morales despre incidentul care a avut cu o zi înainte.

”Nu s-a mai întâmplat niciodată în democrație, ce s-a întâmplat se numește fascism. Să ataci o femeie, să o agresați din cauza condiției etnice. Bolivia se confruntă cu un val de fascism”, a spus vicepreședintele Alvaro Garcia Linera, și el membru al Mișcării pentru socialism, actualmente la putere.

Demonstrațiile au zguduit Bolivia de pe 20 octombrie, trei persoane au murit, iar alte 200 au fost rănite în timpul confruntărilor dintre protestatari și suporterii guvernului.