Secretarul de Stat american Mike Pompeo a avut joi o întrevedere cu ministrul german de Externe, Heiko Maas, înainte de aniversarea căderii Zidului Berlinului, relatează site-ul agenției Dpa, preluat de Mediafax.

Mike PompeoFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Cei doi oficiali au vizitat localitatea Mödlareuth, care a fost împărțită între Germania de Est și Germania de Vest în perioada 1949 - 1989. „Mă simt inspirat să mă aflu în Mödlareuth, sau 'Micul Berlin', un oraș divizat de un zid care a separat Estul de Vest în timpul Războiului Rece", a declarat Pompeo într-un mesaj postat pe Twitter.

„În urmă cu 30 de ani am servit împreună cu prietenii germani. Astăzi, discut cu studenți care reprezintă o Germanie unificată, am încredere în viitorul lor", a adăugat oficialul american.

Cei doi lideri au vizitat apoi Leipzig, unde au început manifestațiile din 1989. Construit în perioada postbelică, zidul a constituit o barieră de separare între Berlinul occidental și Republica Democrată Germană timp de aproape 28 de ani, fiind un simbol al Războiului Rece și al divizării Europei între cele două blocuri antagonice.