Un tânăr cuplu a fost lapidat miercuri în sudul Indiei de rude ale femeii, care se opuneau căsătoriei cu un bărbat dintr-o castă inferioară, a anunțat joi poliția locală, citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acest incident tragic face parte din numeroasele "crime de onoare", efectuate în general de rude, în numele apărării tradițiilor și care au loc adeseori în zone rurale conservatoare.

Cuplul de 29 de ani in statul Karnataka (sud) s-a căsătorit în urmă cu trei ani, în ciuda voinței familiilor. Tânăra provenea dintr-o castă "înaltă" în timp ce soțul provenea din comunitatea daliților ("de neatins"), considerată la baza scalei sociale, în rigidul sistem al castelor indiene.

Cei doi au fugit din satul natal și s-au instalat într-un oraș, unde au făcut doi copii. Dar luna trecută au revenit în localitatea natală pentru a se întâlni cu rudele, potrivit poliției.

"Au fost reperați de săteni miercuri, care au informat fratele femeii. Acesta a adunat un grup de oameni și a atacat cuplul, ucigându-i pe cei doi cu pietre", a declarat un membru al poliției locale, Guru Shanth.

"Trei dintre principalii acuzați au fost identificați, printre care fratele și unchiul femeii", a adăugat el.

Potrivit statisticilor ONU, dintre cele 5.000 de "crime de onoare" care au loc în fiecare an în întreaga lume, aproape 1.000 se produc în India.

În 2011, Curtea supremă indiană a stabilit că persoanele vinovate de "crime de onoare" trebuie condamnate la pedeapsa cu moartea.