Un fost campion olimpic ce abia a fost reales primar al unui oraș major din Ungaria a anunțat că va demisiona după implicarea într-un scandal sexual ce a afectat rezultatul Fidesz la alegerile locale de luna trecută, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zsolt Borkai, medaliat cu aur la gimnastică la Olimpiada din 1988 de la Seul, a demisionat luna trecută din Fidesz, pentru a limita efectele politice asupra partidului aflat la guvernare, după apariția în spațiul public a unui clip video în care apare făcând sex cu o tânără în ceea ce pare că era o orgie pe un iaht din Marea Adriatică.

Fidesz, condus de premierul Viktor Orban, se prezintă drept o redută a creștinătății și a valorilor familiei. Borkai și-a cerut scuze pentru acțiunile sale, afirmând că a făcut o greșeală.

Într-o scrisoare publică, el spune că iubește Gyor și nu vrea ca acțiunile sale să afecteze dezvoltarea orașului. ”Îmi asum consecințele și responsabilitatea”, scrie el în scrisoare, precizând că vineri își va da demisia din funcție.

Borkai a susținut că a plătit pentru excursie și că acuzațiile la adresa lui, cu o singură excepție, sunt ”o grămadă de minciuni”. El nu a negat că a făcut sex cu tânăra respectivă.