Statele americane Kentucky și Virginia și-au ales guvernatori statali democrați în cadrul scrutinelor electorale de marți, demers văzut ca o scădere a susținerii politice acordată președintelui Donald Trump, cu un an înaintea alegerilor prezidențiale, scrie Mediafax, citând BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partidul Democrat din Statele Unite a câștigat suport electoral în urma alegerilor de marți din statele Kentucky și Virginia, în timp ce în Mississippi, Republicanii au rămas la guvernare.

În Kentucky, democratul Andy Beshear, a preluat conducerea statală la o diferență de 0,4 procente față de contracandidatul său republican. Președintele Trump l-a catalogat pe Beshear, în trecut, ca fiind „prea extremist și prea periculos” pentru a guverna un stat.

Totodată, în Virginia, guvernarea republicană, de peste 20 de ani, a fost pentru prima dată schimbată, fiind ales un candidat democrat.

Rezultatele alegerilor de marți sunt văzute ca un declin în suportul electoral acordat de către cetățenii americani președintelui Donald Trump, în contextul în care peste un an vor avea loc alegeri prezidențiale în Statele Unite.