Decizia Iranului privind îmbogățirea uraniului, în pofida angajamentelor asumate prin acordul nuclear, reprezintă "un pas în direcția greșită", a declarat marți un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, scrie Mediafax, citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Susținem Agenția Internațională pentru Energie Atomică în monitorizarea sa independentă asupra Iranului și verificăm rapoartele sale privind dezvoltarea situației", a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Președintele Hassan Rouhani a anunțat marți că Teheranul va introduce o nouă măsură de reducere a angajamentelor țării sale față de comunitatea internațională în legătură cu programul său nuclear, urmând să înceapă să injecteze uraniu în stare gazoasă în centrifugele pentru îmbogățirea uraniului.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.