O mașină autonomă de testare de la Uber, care a lovit mortal o femeie în 2018, avea probleme de software, potrivit investigatorilor americani, scrie BBC.

UberFoto: StartupCafe.ro

Elaine Herzberg, în vârstă de 49 de ani, a fost lovită de o mașină în timp ce trecea strada în Tempe, Arizona.

Comisia Națională a Statelor Unite pentru Siguranța Transporturilor (NSTB) a descoperit că mașinu nu a reușit să o identifice pe femeie ca pieton. Concluziile detaliate au provocat discuții legate de o serie de chestiuni legate de siguranță, însă nu a determinat cauza probabilă a accidentului. Comisia va trebui să ajungă la o concluzie când se întrunește, pe 19 noiembrie.

Rezultatele, publicate marți, ar putea fi folosite și pentru a formula recomandări pentru dezvoltarea industriei mașinilor autonome. Accidentul fatal a avut loc în martie 2018 și a implicat un Volvo XC90 pe care Uber îl utiliza pentru testarea tehnologiei mașinilor autonome.

Chiar înainte de accident, Herzberg trecea cu bicicleta pe o porțiune de drum prost luminată. Potrivit NSTB, mașina Uber nu a reușit să identifice corect bicicleta și pericolul de coliziune decât chiar înainte de impact.

"Design-ul sistemului nu lua în considerare pietonii care trec neregulamentar strada", a transmis NTSB. În raport scrie și că au existat 37 de accidente ale vehiculelor autonome Uber, în perioada septembrie 2016- martie 2018.

Oferind o declarație, Uber a transmis: "Apreciem profund rigurozitatea anchetei NTSB legată de accident și așteptăm recomandările lor pentru a le examina."

La începutul acetui an, procurorii au decis că firma nu va răspunde penal pentru moartea lui Herzberg. Însă șoferul de rezervă care se afla în mașină în acel moment ar putea să se confrunte cu acuzații penale.

În urma accidentului, autoritățile din Arizona au suspendat permisiunea companiei Uber de testare a mașinilor autonome pe drumurile publice.