Administrația Trump a anunțat că a adăugat încă cinci oficiali pe lista persoanelor vizate de sancțiunile impuse de Washington împotriva Venezuelei, scrie Mediafax, citând Reuters.

Maduro si armataFoto: Captura YouTube

Cei cinci oficiali sunt deja vizați de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și Canada și sunt acuzați de corupție, dar și că ar fi avut legătură cu decizia de a folosi forța împotriva protestatarilor din capitala țării, Caracas, a anunțat Departamentul american de Stat prin intermediul unui comunicat.

Astfel, Remigio Ceballos Ichaso, un oficial de rang înalt din Armată, maiorul Nestor Neptali Blanco Hurtado, Jose Adelino Ornelas Ferreira, secretarul general al Consiliului Național de Apărare, Pedro Miguel Carreno Escobar, parlamentar și Carlos Alberto Calderon Chirinos, un oficial din cadrul serviciilor de securitate din Venezuela vor fi vizați de sancțiunile impuse de Statele Unite.

Statele Unite, dar și alte state occidentale, îl recunosc pe Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela, drept președinte al țării și au impus sancțiuni împotriva mai multor oficiali guvernamentali și împotriva companiei petroliere de stat, în încercarea de a-l determina pe Nicolas Maduro să demisioneze.

„Trezoreria a identificat mai mulți oficiali de rang înalt care acționează în sprijinul regimului represiv al fostului președinte al Venezuelei, Nicolas Maduro, care continuă să favorizeze corupția și nerespectarea drepturilor omului”, a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.