O femeie de 48 de ani din Germania, care și-a falsificat documentele ce îi certifică cunoștințele medicale, a fost arestată pentru că ar fi provocat 4 decese. Pe lângă asta, presupusa doctoriță ar fi responsabilă și de 8 leziuni grave asupra pacienților, conform CNN.

La doctorFoto: AGERPRES

Femeia care și-a falsificat documentele lucra în Fritzlar, în centrul Germaniei, ca asistentă la un spital din zonă. Aceasta este acuzată de mai multe încălcări ale legii precum practicarea medicinei fără permisiune, falsificarea documentelor sau omor prin imprudență.

Asistentă s-a folosit de documente false pentru a obține un loc de muncă în spital, unde a lucrat din 2015 până în 2018. Apoi, a continuat să practice profesia, chiar dacă a greșit în repetate rânduri administrând o medicamentație greșită.

Pe 29 octombrie femeia a fost arestată și va rămâne în arest pentru că judecătorii au decis că prezintă un pericol public. Poliția investighează la momentul actual dacă presupusa doctoriță a mai fost implicată și în alte cazuri de malpraxis.

Acest caz vine după un altul mult mai grav în care o asistentă germană a omorât 85 de pacienți. Asistenta este considerată cel mai prolific ucigaș în serie din Germania de după cele două războaie mondiale încoace. Și în Marea Britanie există astfel de cazuri de persoane din lumea medicală care profesează cu documente false, așa că autoritățile verifică aproape 3000 de doctori străini pentru a se asigura că actele lor sunt reale.