Doi adolescenți au fost condamnați pe viață, respectiv la 15 ani, pentru uciderea unei fete pe care au ademenit-o într-o casă abandonată, au bătut-o cu sălbăticie și agresat-o sexual într-un caz care a oripilat Irlanda. Cei doi băieți, care acum au 15 ani, sunt cei mai tineri oameni care au fost condamnați vreodată în Irlanda, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Băieții aveau 13 ani când în mai 2018 au omorât-o pe Ana Kriegel, o fată de 14 ani, care fusese adoptată din Rusia pe când era copil.

Un tribunal din Dublin l-a condamnat pe unul dintre băieți la închisoare pe viață, cu posibilitatea revizuirii după 12 ani, iar cel de-al doilea a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu posibilitatea revizuirii după opt ani.

Acum, la vârsta de 15 ani, cei doi băieți au devenit cei mai tineri oameni din istoria Irlandei condamnați pentru crimă.

Potrivit procurorilor, unul dintre băieți a chemat-o pe Ana într-o casă în paragină din apropiere unde cel de-al doilea băiat, de care era îndrăgostită fata, aștepta. Adunase un echipament pentru ucidere, mască de zombie, mănuși negre, jambiere, genunchiere. Armele sale au fost un băț lung și o bucată de beton.

În timpul procesului, băiatul care a așteptat în casă a negat crima, dar se pare că acum ar fi recunoscut că a omorât-o pe Ana. Cu toate acestea neagă că ar fi agresat-o sexual. Băiatul care a adus-o în casa în care s-a întâmplat totul a recunoscut că l-a privit pe prietenul său cum o ataca pe Ana, dar spune că este nevinovat de crimă.