Oficialii din Taiwan au devenit ținta mailurilor de phishing, în cadrul unui eveniment de o săptămână care simulează situația unui război cibernetic, primul exercițiu de acest fel, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul local găzduiește testele împreună cu Institutul American din Taiwan (AIT), care reprezintă interesele americane pe insulă. AIT a transmis că testele se vor concentra pe amenințările ridicate de Coreea de Nord și de alți actori. Însă guvernul din Taiwan a declarat anterior că cele mai multe atacuri cibernetice cu care s-a confruntat au venit din partea Chinei.

"Gestionarea atacurilor de acest fel este ca o luptă în fiecare zi", a declarat un oficial taiwanez luna trecută.

Exercițiile vor ține până vineri și vor include încercări de infiltrare în datele de baze ale guvernului prin convingerea angajaților să accepte mesaje virusate. Companiile private vor fi, de asemenea, provocate.

"Pentru Taiwan, China este văzută ca sursă principală a atacurilor cibernetice", a declarat Veerle Nouwens, de Royal United Services Institute for Defence and Security Studies.

Exercițiile de Ofensivă și Defensivă Cibernetică (Code) au fost oficial lansate de către directorul AIT, Raymond Greene, în cadrul unui eveniment găzduit de Microsoft. El a spus despre aceste teste că marchează o "nouă frontieră" în cooperarea cibernetică dintre Washington și Taipei.

"Cele mai mari amenințări de azi nu sunt reprezentate de debarcarea trupelor la țărm, ci de eforturile actorilor rău intenționați de a utiliza deschiderea societății noastre și a rețelelor, împotriva noastră", a declarat Greene. Oficialii din alte țări, printre care Australia, Indonezia și Japonia, ajută la testarea defensivei taiwaneze.