Președintele Chinei, Xi Jinping, i-a spus luni șefei Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, că Guvernul de la Beijing are încredere în ea și recunoaște meritele echipei sale, a informat agenția de presă Xinhua, citată de Reuters.

Xi JinpingFoto: Captura YouTube

Declarația liderului chinez a fost făcută în cadrul unui eveniment la Shanghai, China Inernational Import Expo, la care a participat și Lam. Xi i-a mai spus acesteia că prioritățile sale trebuie să fie oprirea violențelor din Hong Kong și reinstaurarea ordinii în acel teritoriu.

Președintele chinez a adăugat că Executivul din Hong Kong a depus eforturi foarte mari pentru a controla situația și pentru a îmbunătăți situația din societate. Xi a declarat în repetate rânduri că o susține pe Carrie Lam.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam, potrivit Mediafax.