Donald Trump trebuie să predea procurorilor New York-ului declarațiile fiscale pentru opt ani, a hotărât luni o Curte de Apel americană. Instanța de trei judecători a respins astfel argumentul lui Trump că este imun ca președinte în investigație, relatează AFP.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Într-o decizie de luni, instanța de trei judecători a estimat că firma de contabilitate Mazars, însărcinată de afacerile fiscale ale lui Trump, nu a avut niciun motiv să nu pună la dispoziție opt ani - din 2011 până în 2018 - declarații de venit ale lui Donald Trump cerute de procurorul general al Manhattan-ului.

Procurorul Cyrus Vance - un ales democrat - a cerut aceste documente ca parte a unei investigații privind plata efectuată către actrița porno Stormy Daniels pentru a-i cumpăra tăcerea privind o presupusă aventură cu președintele american.

Ancheta, care examinează modul în care Trump și compania sa au făcut plata a 130.000 de dolari în timpul campaniei sale de către un avocat în locul candidatului republican, nu s-a soldat în acest stadiu cu nicio inculpare.

Dar avocații președintelui au argumentat că Donald Trump se bucură, atâta timp cât este la Casa Albă, de imunitate față de orice investigație și cercetare penală.