Autoritățile norvegiene l-au arestat în acest weekend pe Greg Johnson, editorul șef al publicației care susține mișcarea naționalistă a albilor, Counter-Currents Publishing, la câteva ore înainte ca acesta să-și țină discursul, la o conferință a extremei drepte, scrie The Hill.

Greg JohnsonFoto: YouTube

Potrivit CNN, Johnson a fost arestat sâmbătă, înainte de discursul său de la Scandza Forum, în Oslo. Rețeaua este cunoscută pentru perspectivele antisemite și rasiste.

Johnson a fost considerat o amenințare, "nu pentru ceea ce ar putea face, ci pentru discursul său de instigare la ură și pentru susținerea sa, exprimată anterior, față de Anders Breivik", a declarat Martin Bernsen, purtător de cuvânt al serviciilor de informații norvegiene. Breivik este un terorist de dreapta, care a ucis 77 de persoane, printre care zeci de tineri, într-un atac armat în Utoya și un atac cu bombă în Oslo, în 2011.

Norvegia încearcă să îl deporteze pe Johnson "cât de repede posibil", a adăugat Bernsen.

Johnson a negat că ar fi susținut actele de terorism ale lui Breivik. "Am condamnat mereu violența și terorismul", a scris Johnson pe un site al comunității, potrivit CNN. "De fapt, nu știu pe altcineva care să fi vorbit atât de clar și fără echivoc împotriva terorismului de dreapta, ca mine."