Airbnb interzice organizarea petrecerilor în casele închiriate prin intermediul platformei, asta după ce cinci persoane au fost împușcate la o petrecere ce a avut loc în California. Incidentul a avut loc joi seară cu ocazia sărbătoririi Halloween-ului într-o casă închiriată prin intermediul Airbnb, scrie CNN.

AirBnbFoto: StartupCafe.ro

Directorul executiv de la Airbnb, Brian Chesky, a anunțat duminică pe Twitter că va dubla „eforturile de a combate desfășurarea petrecerilor neautorizate”, făcând referire la incidentul care s-a petrecut în Orlinda, California.

„Vom dezolta în primul rând un tip de scanare manuală pentru acele tipuri de rezervări care ne-au fost semnalate ca fiind cu probleme de către tehnologia noastră de detectare a riscurilor. În al doilea rând, vom crea o echipă care va răspunde rapid la problemele legate de petrecerile desfășurate în case. Iar în al treila rând, vom acționa imediat împotriva utilizatorilor care încalcă regilile gazdelor, îi putem chiar elimina”, a mai spus Chesky.

Trei oameni au murit la fața locului și alte două persoane au murit ulterior la spital în urma incidentului desfășurat în California. În prezent nu se știe câte persoane au fost rănite.