Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, a declarat că nu va candida pentru un post de parlamentar cu ocazia alegerilor legislative anticipate din Marea Britanie, afirmând că poate "servi mai bine cauza Brexit" călătorind prin țară în sprijinul celor 600 de candidați ai formațiunii sale.

Nigel FarageFoto: Hotnews

"M-am gândit foarte mult la asta. M-am gândit: cum pot servi cel mai bine cauza Brexit? Pentru că pentru asta fac acest lucru, nu pentru cariera mea, nu pentru a nu fi în politică pentru tot restul vieții mele", a afirmat Farage la postul BBC, potrivit Mediafax.

"Să încerc să intru în Parlament? Servesc mai bine cauza călătorind de-a lungul și latul Regatului Unit, susținând cei 600 de candidați?", a continuat politicianul, conchizând: "Și am decis că ultima (variantă) este cea adecvată".

Nigel Farage a propus ca Partidul Brexit să încheie o coaliție electorală cu conservatorii, conduși de Boris Johnson, înaintea alegerilor anticipate din luna decembrie, însă premierul a refuzat oferta. Cele două partide sunt în competiție pentru a obține votul alegătorilor care susțin ieșirea Marii Britanii din UE.