O vioară preţioasă, veche de 310 ani, uitată într-un tren de un violonist britanic în urmă cu aproape două săptămâni, i-a fost returnată recent proprietarului, transmite duminică dpa, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Muzicianul profesionist Stephen Morris şi-a regăsit instrumentul preţios, una din puţinele viori create de artizanul David Tecchler, după "negocieri secrete", a informat BBC.

Morris şi-a uitat vioara în tren atunci când a coborât cu bicicleta în staţia Penge East din sudul Londrei, pe 22 octombrie.

"Este devastator să o pierd şi, dincolo de valoarea ei, îmi asigură traiul", a afirmat muzicianul atunci când a cerut ajutor pentru a-şi găsi vioara pierdută, a cărei valoare este estimată la 250.000 de lire sterline.

Potrivit BBC, vioara a fost înapoiată într-o parcare din Beckenham, în sudul Londrei, predarea fiind supravegheată de ofiţeri de poliţie în haine civile.

Bărbatul care a luat vioara din tren a spus că îi pare rău şi şi-a cerut scuze.

După ce poliţia britanică care se ocupă de transport a făcut publică o imagine înregistrată de o cameră de supraveghere cu bărbatul bănuit că a luat instrumentul, Morris a fost contactat pe Twitter şi schimbul a fost programat pentru ziua de vineri.

"Şi-a cerut scuze foarte mult şi a spus că dorea să mi-o înmâneze personal", a comentat Morris, care a precizat că vioara şi arcuşul sunt intacte.