Președintele american Donald Trump a ridiculizat decizia contracandidatului democrat Beto O'Rourke de a renunța la candidatura pentru cursa electorală de ocupare a funcției prezidențiale, afirmând că a renunțat „ca un câine”, relatează site-ul postului BBC, citat de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Reacția liderului de la Casa Albă a apărut la câteva ore după ce Beto O'Rourke, membru al Partidului Democrat, a anunțat vineri retragerea din cursa pentru Casa Albă, din cauza lipsei „mijloacelor de a continua cu succes”.

Președintele Trump a catalogat decizia politicianului democrat ca fiind o „renunțare ca un câine”. „Oh, nu! Beto tocmai a ieșit din cursa prezidențială în pofida faptului că el a afirmat că „era născut pentru asta”. Nu cred asta!”, a scris Donald Trump pe contul său de Twitter.

Relațiile tensionate dintre cei doi au fost declanșate de criticile exprimate de O'Rourke la adresa președintelui Trump după ce, în august, au avut loc atacuri armate grave în orașul său de origine, El Paso. Democratul a catalogat acest eveniment ca fiind consecința politicilor anti-imigrație promovate de președintele american.