Președintele SUA, Donald Trump, l-a nominalizat pe Stephen Biegun, reprezentantul special al Washingtonului pentru Coreea de Nord, la funcția de adjunct al secretarului de Stat, scrie Mediafax, citând CNN.

Stephen BiegunFoto: YouTube

Casa Albă a comunicat joi că președintele Trump a trimis Senatului nominalizarea lui Biegun, urmând ca acesta să-l înlocuiască pe John Sullivan, care a fost nominalizat pentru postul de ambasador al SUA la Moscova.

Un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat a afirmat că Biegun se va ocupa în continuare de relațiile cu Coreea de Nord, chiar dacă Senatul va aproba nominalizarea la funcția de adjunct al șefului diplomației americane.

Biegun a fost numit în rolul de reprezentant special al SUA pentru Coreea de Nord în august 2018, având sarcina să coordoneze negocierile cu Phenianul în scopul "denuclearizării finale, complete și verificate a Coreei de Nord". Negocierile pe această temă sunt însă în impas.

Dacă va fi confirmat, Biegun va prelua această funcție pe fondul speculațiilor intense cu privire la viitorul politic al secretarului de Stat Mike Pompeo, despre care se speculează că ar studia posibilitatea să candideze la Senat.

În cazul în care Pompeo, care a negat speculațiile, va decide să candideze, Biegun ar prelua conducerea Departamentului de Stat. Înainte de a se alătura Administrației Donald Trump, Biegun a ocupat funcția de vicepreședinte pentru relații guvernamentale internaționale la compania Ford Motor.​