Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi că este "incredibil de frustrat" de faptul că Marea Britanie nu a putut părăsi Uniunea Europeană la data stabilită, pe 31 octombrie, informează Mediafax citând Dpa.

Boris JohnsonFoto: Captura video

"Desigur, sunt incredibil de frustrat că nu vom putea să realizăm astăzi Brexit-ul, dar să nu avem îndoieli în legătură cu ceea ce s-a întâmplat", le-a spus Johnson reporterilor, în cursul unei vizite de campanie la un spital, înainte de alegerile anticipate programate pe data de 12 decembrie.

Premierul a pus acest eșec pe seama membrilor Camerei Comunelor, care nu au reușit să ratifice acordul negociat de Guvernul său cu UE.

"[Brexit-ul] a fost mandatul din partea poporului - au votat cu o majoritate destul de substanţială pentru a realiza asta, iar Parlamentul pur şi simplu le-a stat în cale", a afirmat liderul britanic.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a negociat un nou acord cu Uniunea Europeană, dar tratatul nu a fost încă aprobat de Camera Comunelor. Documentul prevede menţinerea provinciei britanice Irlanda de Nord în anumite mecanisme comerciale şi vamale comunitare.

Forțat de Parlament, Boris Johnson a fost nevoit să ceară o nouă amânare a procedurii, iar Uniunea Europeană a aprobat amânarea până la data da 31 ianuarie 2020.