Poliția din Hong Kong a folosit, joi, gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii pro-democrație care s-au folosit de festivitățile de Halloween pentru a sfida interdicția de a purta măști în cursul manifestațiilor, informează agenția de știri Reuters, preluată de Agerpres.

proteste Hong Kong 11Foto: Alexandra Radu

Mulți protestatari, îmbrăcați în haine negre, au purtat măști inspirate de personajul istoric Guy Fawkes, considerate drept un simbol al celor ce se opun abuzurilor regimurilor politice, alții au purtat măști de clovn reprezentând personajul de benzi desenate Joker.

Forțele de ordine au folosite gaze lacrimogene împotriva manifestațiilor din mai multe zone, inclusiv în districtul Lan Kwai Fong, cunoscut pentru numeroasele baruri și cluburi din această zonă.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.