Un câine al armatei americane, care a devenit simbolul raidului de succes împotriva liderului grupului Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, va fi primit la Casa Albă săptămâna viitoare, a spus joi președintele Donald Trump, relatează AFP.

ConanFoto: Captura YouTube

Miliardarul republican a publicat deja luni fotografia acestui câine, care a realizat ”servicii incredibile”, potrivit șefului de stat major al armatei americane, în timpul atacului în care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Abu Bakr al-Baghdadi și-a găsit moartea în Siria.

Generalul Mark Milley a explicat că animalul, un malinois, a fost ”ușor rănit” în timpul raidului și a refuzat să îi dea numele din motive de securitate.

În noaptea de miercuri spre joi, Donald Trump a explicat că animalul va fi primit la Casa Albă și a confirmat informația de presă potrivit căreia numele acestuia este Conan.

”Conan va părăsi Orientul Mijlociu pentru a merge la Casa Albă cândva săptămâna viitoare”, a scris președintele american pe Twitter. Trump este singurul președinte din istoria recentă care nu a primit un câine la Casa Albă.