Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, 64 de ani, se va opera în 11 noiembrie pentru un "anevrism", a anunțat joi anturajul său, citat de AFP.

Jean-Claude JunckerFoto: Agerpres

"Președintele Juncker va suferi o intervenție chirurgicală în 11 noiembrie pentru tratarea unui anevrism", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Mina Andreeva.

Potrivit unor surse din anturajul său, intervenția va viza tratarea unui "anevrism aortic" descoperit în regiunea abdomenului. Jean-Claude Juncker a fost operat de urgență în august pentru extirparea vezicii biliare.

Interimatul la conducerea Comisiei va fi asigurat de vicepreședintele Frans Timmermans. "Președintele Juncker va reveni pentru predarea puterii către noua Comisie" care va fi condusă de Ursula von der Leyen, potrivit Minei Andreeva.

Dificultățile întâmpinate de von der Leyen pentru formarea echipei sale, după ce Parlamentul European a respins trei candidați, printre care Rovana Plumb și Sylvie Goulard, au întârziat intrarea în atribuții pentru 1 decembrie. Parlamentul va trebui să audieze noii candidați și apoi să voteze învestirea unei noi Comisii în sesiunea plenară din noiembrie.