Autoritățile din Hong Kong au sporit măsurile de securitate și se pregăteasc pentru eventuale confruntări cu protestatarii mascați de Halloween și petrecăreții din cartierele populare pentru petreceri, din centrul orașului, scrie CNA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Protestatarii, dintre care mulți încă mai poartă măștile care acum sunt interzise, plănuiesc un marș, din Victoria Prak (zona comercială), până în zona de entertainment Lan Kwai Fong. Zona respectivă este populară printre corporatiști și amatorii de petreceri.

Poliția a interzis marșul și a transmis că vor închide căile de acces, de joi după-amiază până vineri dimineață, pentru ca "publicul să poată celebra".

Este pentru prima dată când protestatarii țintesc zona de baruri și cluburi. Proprietarii barurilor au declarat pentru Reuters că poliția a promis să fie discretă și să îi protejeze.

Parcul tematic al orașului, Ocean Park, a anunțat că va anula petrecerea anuală de Halloween pentru a pune pe primul loc siguranța vizitatorilor și a personalului.

Măștile de Halloween nu au fost interzise, ceea ce înseamnă că autoritățile vor diferenția cu greu măștile protestatarilor de alte măști festive.

Cifrele economice pentru trimestrul III, care vor fi anunțate joi, vor arăta faptul că Hong Kong a alunecat în prima recesiune de la criza financiară globală din 2008, în contextul în care protestele, tensiunile comerciale și presiunile economice globale pun presiune pe oraș.