Un incendiu major a devastat un castel istoric din Japonia, pe insula sudică Okinawa, joi dimineață, potrivit autorităților, scrie South China Morning Post.

Shuri CastleFoto: japan-guide.com

Castelul Shuri este un element cheie al unui complex care datează din perioada regatului Ryukyu și despre care se crede că început să fie folosit în jurul anului 1400. Cea mai mare parte a structurii curente este reconstruită, după planurile originale și după fotografii vechi ale castelului.

"Toate clădirile (trei) principale au fost arse, nimic nu a rămas", a declarat Daisuke Furugen, un oficial al departamentului local de pompieri. "Eforturile de a stinge focul continuă, cu 30 de autospeciale și în jur de 100 de pompieri implicați. Nu au fost înregistrați răniți, până acum."

Incendiul a pornit joi dimineață, înainte de ora 3, iar cauza nu este cunoscută încă.

"Sunt extrem de întristată de acest lucru. Sunt complet șocată", a declarat primarul din Naha, Mikiko Shiroma. "Ne-am pierdut simbolul."

Anterior, în timpul ședinței de urgență privind incendiul, ea a promis că orașul va face tot posibilul pentru a gestiona incendiul și consecințele sale. Partea reconstruită a complexului, împreună cu ruinele rămase, au fost înregistrate în World Heritage Site in 2000.