Liderii democrați din Camera Reprezentanților de la Washington au prezentat marți un proiect de rezoluție care stabilește structura formală a anchetei ce îl vizează pe președintele SUA, Donald Trump, care ar putea conduce la demiterea liderului de la Casa Albă, relatează BBC News și Reuters.

Nancy PelosiFoto: Twitter

Proiectul de rezoluție prevede audieri publice și participarea unui avocat al președintelui la dezbaterile din Comisia Juridică a Camerei Reprezentanților pe tema anchetării liderului de la Casa Albă, potrivit Mediafax.

Potrivit proiectului, avocații lui Trump vor putea audia martorii, să-și prezinte cazul, să răspundă la dovezile strânse și să ridice obiecții în cazul audierilor.

Reacția Administrației Trump la proiectul de rezoluție a fost negativă; Stephanie Grisham, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, denunțând ancheta drept o "fraudă ilegitimă".

Votul urmează să se desfăşoare joi, fiind pentru prima dată când membrii Camerei Reprezentanţilor votează în plen pe tema anchetei ce îl vizează pe preşedintele Trump.

Mai multe comisii din Camera Reprezentanţilor au lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii de demitere a lui Donald Trump, care este suspectat că i-a cerut preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o convorbire desfăşurată pe 25 iulie, să ofere informaţii compromiţătoare despre activităţi de afaceri ale lui Joseph Biden şi ale fiului acestuia, Hunter Biden, citează Mediafax.