Iubita unui student de la Universitatea din Boston a fost condamnată pentru că și-ar fi împins iubitul să se sinucidă chiar în ziua absolvirii. Ea l-ar fi abuzat fizic, verbal și psihologic, potrivit Sky News.

Alexander Urtula si Inyoung YouFoto: youtube.com

Procurorii au condamnat-o pe Inyoung You, în vârstă de 21 de ani, pentru uciderea involuntară a iubitului ei Alexander Urtula, în luna mai. Originară din Coreea de Sud, tânăra l-ar fi agresat verbal, fizic dar și psihologic pe iubitul ei, chiar înainte de a se sinucide. Chiar dacă tânărul era diagnosticat cu depresie și avea tendințe suicidale, You l-ar fi încurajat să își ia viața chiar dacă acesta se lupta pentru a ieși din depresie.

Iubita tânărului a fost prezentă la momentul în care Alexander și-a pus capăt zilelor sărind de pe acoperișul unui garaj. You l-a găsit pe iubitul ei cu ajutorul unei aplicații de monitorizare a locației. Cei doi au schimbat nu mai puțin de 75 de mii de mesaje înainte de sinuciderea lui Alexander iar printre mesajele trimise de tânără se numără multe în care You îl provoacă pe tânăr să se sinucidă pentru că lumea ar fi mai bună fără el.

Investigația a scos la iveală faptul că You l-a amenințat deseori pe bărbat și l-a ținut departe de prietenii săi. Acest comportament s-a accentuat în pragul sinuciderii bărbatului. La momentul actual, tânăra se află în Coreea de Sud dar procurorii sunt optimiști că aceasta se va întoarce de bună voie în Statele Unite și se va preda autorităților.

Acest caz amintește de procesul celebru din 2014 al tinerei Michelle Carter care și-a convins iubitul să se sinucidă. Ea a fost condamnată definitiv la 15 luni de închisoare. Carter a fost condamnată prima dată în iunie 2017, pentru omor involuntar, după ce judecătorii au ajuns la concluzia că mesajele pe care fata i le-a trimis iubitului ei l-au făcut pe acesta să își pună capăt zilelor.

Ea fusese condamnată la 15 luni de închisoare, însă a rămas în libertate cât timp a contestat decizia instanței. Cazul deschis contra tinerei a fost centrat în jurul mesajelor pe care aceasta le-a schimbat cu Roy înainte ca acesta să se urce în mașina sa și să moară intoxicat cu monoxid de carbon.

Cazul a făcut și obiectul unui film documentar difuzat și la noi în țară de HBO.