Membra Camerei Reprezentanţilor, Katie Hill, care este cercetată de comisia de etică pentru o presupusă relație cu o angajată a Congresului SUA, a declarat duminică că demisionează din Congres, potrivit Reuters, preluată de Mediafax.

Katie HillFoto: Captura YouTube

Hill, o democrată din California, în vârstă de 32 de ani, care a fost aleasă în Camera Reprezentanților în noiembrie 2018, a postat scrisoarea de demisie pe Twitter, spunând că a crezut că este cel mai bine pentru alegătorii săi, comunitate și țară.

Ea a recunoscut o relație „necorespunzătoare” cu o angajată atunci când candida în alegerile pentru Congresul SUA, dar a negat că a avut o relație sentimentală cu un membru al personalului din biroul său, potrivit presei americane.

Comisia de etică a anunţat miercuri că „a luat la cunoştinţă de acuzațiile publice ... (că Hill) s-ar fi putut angaja într-o relație sentimentală cu o persoană din cadrul personalului ei din Congres”, și a transmis că investighează faptele.

Hill, care trece printr-un divorț, și-a cerut scuze în scrisoarea de demisie pentru „greșelile făcute de-a lungul drumului”, dar a deplâns și o „campanie de defăimare”.

Hill a dat vina pe soțul ei și a spus că ia în considerare acţiuni legale după ce mass-media a publicat fotografii intime care se presupunea a fi ale parlamentarului.

„A avea fotografii private cu momente personale transformate într-o armă împotriva mea a fost o încălcare îngrozitoare a vieții mele private”, a spus Hill. „Este și ilegal”, a adăugat aceasta.

Hill este membru al comisiilor de Servicii Armate și de Supraveghere și Reformă ale Camerei Reprezentanţilor.