Partidul german de orientare extrema dreaptă, Alternativa pentru Germania, a obținut mai multă susținere în urma alegerilor regionale din landul Thuringia, depășind partidul cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creștin-Democrată, conform sondajelor de la ieșirea de la urne, scrie Mediafax, citând BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform sondajelor de la ieșirea de la urne, Alternativa pentru Germania a obținut 23% din voturi, în timp ce partidul Uniunea Creștin-Democrată, aflat la guvernarea țării, doar 22% dintre acestea, scrutinul fiind câștigat de către partidul de orientare de stânga Linke.

Rezultatele arată faptul că numărul de susținători ai partidului de ideologie extrema dreaptă s-a dublat în ultimii cinci ani, reușind să facă tranziția de la un procent al voturilor de 10,6%, la unul de 23%. Unul dintre partenerii coaliției aflate la guvernarea Germaniei, Partidul Social Democrat a cunoscut o scădere a numărului de voturi obținute, de la 12,4% la 8% din totalul celor exprimate. Partidul Verzilor și-a menținut procentul de 5%.

Conform analiștilor, rezultatele scrutinului din Thuringia poate avea consecințe la nivel național.