Dr. Anisa Ibrahim avea 5 ani când viața sa a fost dată peste cap de consecințele sinistre ale războiului civil, scrie CNN.

Anisa IbrahimFoto: uwmedicine.org

Ea a fugit din Somalia în 1992, împreună cu familia sa și a fost nevoită să petreacă un an în taberele de refugiați din Kenya. În anul următor, familia ei a fost relocată în SUA, unde ea și frații săi au fost tratați la Harborview Medical Center's Pediatrics Clinic, în Seattle, de rujeolă. Iar acesta este același centru pe care Ibrahim acum, după aproape 2 decenii, îl conduce. "Nu sunt o ființă umană excepțională", spune Anisa, acum în vârstă de 32 de ani.

"Sunt milioane de refugiați acum care nu au oportunitățile pe care eu le-am avut. Și dacă le-ar avea, ar face lucruri incredibile."

Ibrahim a știut dintotdeauna că vrea să fie doctor. Iar timpul petrecut la clinică a făcut-o să realizeze că visurile ei pot fi mai mult decât simple fantezii.

"Doctorul meu pediatru de la Harborview a fost unul dintre primele persoane care a crezut în mine și în faptul că pot deveni doctor. Pentru mine, ca tânăr refugiat, să spui uite, ăsta e visul meu, iar cineva care deja face asta chiar să te creadă este atât de important."

Doctorul ei a fost Dr. Elinor Graham, profesor emerit asociat Universității din Washington.

"La clinică, mereu întrebam copiii ce vor să devină când cresc, care sunt visurile lor? Îmi amintesc de Anisa, pe la vârsta de 10 ani, spunând că vrea să devină doctor, ca mine", a declarat Graham pentru CNN.

După ce a absolvit la Universitatea din Washington, Ibrahim a lucrat ca pediatru la Harborview. În septembrie a fost promovată în funcția de director medical.