Taiwan este un stat cunoscut pentru organizarea celor mai ample parade gay pride din Asia de Est, însă anul acesta evenimentul a avut o semnificație specială. Este prima paradă ținută de când căsătoria între persoanele de același sex a fost legalizată, pe 24 mai, scrie DW.

Taipei PrideFoto: YouTube

Aproximativ 200.000 de persoane au inundat străzile din capitala Taiwan-ului, Taipei, sâmbătă, pentru a participa la prima paradă de la decizia istorică pentru comunitatea LGBTQ+.

Peste 2.150 de cupluri de același sex s-au căsătorit de la intrarea în vigoare a legii, potrivit datelor oferite de guvern.

Organizatorii au anunțat că peste 200.000 de oameni s-au adunat pentru a-și arăta susținerea față de diversitatea de sex și gen. De asemenea, președinta Tsai-Ing-wen și partidul său și-au exprimat susținerea față de eveniment.

"Sperăm că sunteți în hainele voastre de ocazie, pentru că celebrarea din acest an ar trebui să fie una specială, după ce legislația #SameSexMarriage a trecut, iar peste 200.000 de oameni sunt așteptați să vină de peste tot din lume!", scrie pe pagina Ministerului de Externe din Taiwan.