Alberto Fernandez a obținut cel mai mare număr de voturi în cadrul scrutinului electoral prezidențial de duminică din Argentina, conform posturilor locale de televiziune, citate de site-ul agenției Reuters, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit anunțurilor făcute de sursele locale de știri, la scurt timp după închiderea urnelor, Alberto Fernandez, reprezentant al partidului Frente de Todos, a obținut cele mai multe voturi pentru mandatul de președinte al statului sud-american, învingându-l pe contracandidatul său conservator Mauricio Macri. Conform unei surse media, candidatul ar putea prelua funcția de președinte după primul scrutin, nemaifiind necesară organizarea altuia, întrucât cvorumul a fost obținut.

„Ne-am îmbunătățit performanța electorală de la alegerile primare, la nivel național și regional”, a afirmat purtătorul de cuvânt al partidului lui Fernandez.

Secțiile de votare s-au închis duminică, la ora 6 p.m., ora locală, (22:00, ora României), marcând alegerile prezidențiale așteptate să schimbe direcția statului sud-american către stânga peronistă. Rezultatele oficiale ale scrutinului electoral vor fi publicate luni dimineață.

Duminică au avut loc alegeri în Argentina, cetățenii fiind chemați la urne pentru a alege președintele țării, membrii Parlamentului și guvernatorii provinciilor, iar actualul președinte, Mauricio Macri, candidează pentru un nou mandat. În campania electorală, Fernandez a declarat că dacă va fi ales va propune un „contract social”, în contrast cu măsurile de austeritate promovate de contracandidatul său.