Trei persoane arestate în legătură cu ancheta privind moartea celor 39 de persoane din camionul din Essex au fost eliberate pe cauțiune, a spus Poliția, relatează Reuters.

Tirul cu incarcatura macabra din WatergladeFoto: Captura YouTube

Un bărbat și o femeie din Warrington au fost eliberați pe cauțiune până pe 11 noiembrie, iar un bărbat din Irlanda de Nord a fost eliberat pe cauțiune până pe 13 noiembrie, potrivit Poliției.

Cei trei au fost eliberați la o zi după ce șoferul camionului la bordul căruia au fost găsite miercuri trupurile neînsufleţite a 39 de migranţi, la est de Londra, a fost inculpat pentru multiple capete de acuzare, printre care omor din culpă şi trafic de persoane.

Nord-irlandezul Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, este acuzat de 39 omoruri din culpă, trafic de persoane, complicitate la imigraţie ilegală şi spălare de bani, şi va compărea luni în faţa unui tribunal din Chelmsford, a informat sâmbătă poliţia britanică, potrivit Agerpres.

Treizeci şi nouă de persoane - 31 de bărbaţi şi opt femei - au fost găsite miercuri decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia.

Poliţia britanică a declarat iniţial că victimele erau cetăţeni chinezi, dar este posibil ca printre ele să se afle şi vietnamezi. Mai multe familii care trăiesc în centrul Vietnamului şi-au făcut publice temerile că rude de-ale lor, având asupra lor paşapoarte chineze false, s-ar afla printre persoanele decedate.

Sâmbătă, ambasada Vietnamului la Londra a comunicat că nu are o confirmare oficială a identităţii celor 39 de persoane găsite fără suflare în camion, şi că se află în contact strâns cu poliţia britanică în ancheta privind identificarea victimelor, a transmis Reuters.