Mai multe familii din Vietnam se tem că printre cele 39 de persoane găsite moarte în camionul din Essex se află și copiii lor, relatează AFP. Majoritatea celor 39 de persoane găsite moarte în camion erau cel mai probabil din Vietnam, a spus un lider comunitar din mediul rural, potrivit Reuters.

Tirul cu incarcatura macabra din WatergladeFoto: Captura YouTube

UPDATE 14.20: Părintele Anthony Dang Huu Nam, un preot catolic din oraşul izolat Yen Thanh în provincia Nghe An din nordul Vietnamului, la 300 km sud de Hanoi, a declarat că există o legătură între victime şi mai multe familii din zonă, astfel încât majoritatea victimelor sunt cel mai probabil din Vietnam.

Nguyen Dinh Gia, tatăl unei vietnamez de 20 de ani, a spus pentru AFP că a primit un telefon acum câteva zile în care era anunțat că fiul lui a murit în timp ce încerca să ajungă în Regatul Unit.

Un interlocutor anonim i-a spus în vietnameză: ”Te rog să mă ierți, s-a întâmplat ceva neașteptat ”.

”M-am prăbușit când am auzit”, a spus Nguyen, adăugând că ”se pare că fiul meu era în camionul acesta”.

La început, poliția britanică a anunțat că cele 39 de victime - 31 de bărbați și opt femei - erau chinezi, dar au apărut îndoieli și un purtător de cuvânt a spus vineri că situația se schimbă în timp ce procesul de identificare nu este terminat.

”Este posibil să fie și vietnamezi printre victime”, a spus pentru AFP o sursă a securității vietnameze.

Potrivit lui Nguyen Dinh Gia, fiul lui i-a spus acum două săptămâni că pleacă spre Marea Britanie din Franța, unde stătea în mod ilegal din 2018.

În vârstă de 20 de ani, fiul lui căuta să lucreze la un salon de înfrumusețare și a plătit aproximativ 12.000 de euro traficanților pentru călătorie.

O altă familie din Vietnam se teme că fiica lor se află printre victime.

Pham Thi Tra, în vârstă de 26 de ani, i-a trimis un mesaj mamei sale spunând că nu mai poate să ”respire” și că moare, a spus fratele ei pentru AFP.

Ambele familii sunt originare dintr-o regiune săracă din centrul Vietnamului.

De multe ori încearcă să lucreze la saloane de înfrumusețare sau la ferme ilegale de cannabis, sperând să obțină repede bani.

Mulți trec prin Rusia sau China, cu pașapoarte false, iar toată încercarea de a emigra ilegal poate costa și 36.000 de euro.

Ofițerii britanici de poliție au arestat o a patra persoană vineri în legătură cu ancheta demarată după ce 39 de oameni au fost găsiți morți într-un tir frigorific în Essex, relatează Reuters.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, din Irlanda de Nord, a fost arestat pe aeroportul Stansted din Londra, suspectat că ar fi vinovat de conspirație la trafic de persoane și crimă.

Alte două persoane au fost arestate mai devreme vineri. Este vorba de un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 38 de ani, din Warrington. Prima persoană arestată este șoferul camionului.