Maria Butina, o femeie rusă condamnată în Statele Unite după ce a fost găsită vinovată de faptul că a încercat să se infiltreze în mediile politice americane, a fost eliberată din închisoare vineri, a anunţat Administraţia penitenciară federală americană, relatează AFP.

Maria ButinaFoto: YouTube

Tânăra femeie, care trebuie să se întoarcă imediat în Rusia, a fost arestată în iulie 2018 și condamnată la 18 luni de închisoare în luna aprilie a anului trecut, din care aproape jumătate din perioadă a fost recunoscută ca fiind deja ispășită. Ea a fost acuzată de ”conspirație” la ”promovarea intereselor Rusiei”.

Singurul cetățean de naționalitate rusă condamnată în ancheta privind ingerința Moscovei în politica internă americană, ea ar fi înfiripat legături cu National Rifle Association (NRA), care i-ar fi permis să intre în contact cu Donald Trump înainte de alegerea acestuia, dar și cu unul dintre fiii lui.

Femeia în vârstă de 30 de ani a fost eliberată vineri și înmânată poliției pentru imigrația americană. Ea trebuie să fie imediat expulzată în Rusia.