Este un semn de aprobare, ovație și entuziasm, în schimb studenții de la Universitatea Oxford vor să interzică bătutul din palme și să îl înlocuiască cu semnul pentru aplaudat din limbajul mimico-gestuală britanic, din teama că zgomotul făcut de lovirea palmelor ar putea declanșa anxietatea anumitor persoane cu sensibilitate senzorială, cum ar fi persoanele cu autism, relatează Yahoo.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, Senatul Studențesc a aprobat o propunere în acest sens, iar studenții îndeamnă acum Universitatea Oxford să interzică aplauzele.

Reprezentanții studenților spun că prin această decizie speră ca astfel evenimentele să fie incluzive și accesibile celor cu probleme legate de anxietate, sensibilitate senzorială sau celor care poartă aparate auditive.

Decizia Senatului Studențesc vine după ce Universitatea din Manchester a fost pe primele pagini ale ziarelor aprobând în septembrie 2018 o propunere similară. Cu toate acestea, jurnalistul și gazda TV Piers Morgan a acuzat Marea Britanie că ”își pierde mințile”.

Zgomotele puternice nu sunt în mod obișnuit o cauză a anxietate, dar o afecțiune numită hiperacuzie poate face ca sunete precum mestecatul, lătratul, jocul cu monezile să pară mai zgomotoase decât sunt.