TikTok a ripostat la acuzațiile legate de posibile interferențe venite din partea guvernului chinez în ceea ce privește conținuturile oferite de aplicație, scrie BBC.

TikTokFoto: Wikipedia

Populara platformă, deținută de Bytedance, cu sediul în Beijing, a transmis că nu înlătură conținuturi în funcție de sensibilitățile Chinei. Această reacție reprezintă un răspuns la îngrijorările legislatorilor americani privind posibilitatea ca Beijingul să cenzureze anumite conținuturi de pe aplicație și din datele colectate. Investigația este parte a unei dispute mai ample legate de riscurile pe care tehnologia chineză le-ar putea ridica pentru securitatea națională.

"Să fim clari: TikTok nu îndepărtează conținuturi în funcție de aspecte sensibile legate de China. Guvernul chinez nu ne-a cerut niciodată să înlăturăm conținuturi și nu am face-o chiar dacă ni s-ar cere", a declarat compania.

"Nu suntem influențați de niciun guvern străin, inclusiv de cel chinez; TikTok nu colaborează cu China, nici nu avem vreo intenție de a face acest lucru în viitor", mai transmite compania.

Firma operează o versiune similară, dar separată a aplicației, în China, cunoscută ca Douyin. TikTok a declarat că toate datele utilizatorilor americani sunt stocate în SUA, iar back-ul este în Singapore.

"Centrele noastre de date sunt localizate în afara Chinei și datele noastre nu intră sub incidența legii chinezești."

Aplicația de social media are în prezent 500 de milioane de utilizatori fideli. Platforma, cunoscută pentru înregistrările video cu adolescenți care fac lip-sync și dansează, permite oamenilor să posteze și să trimită clipuri de 15 sec.

Reacția companiei a fost provocată de solicitarea senatorilor americani Tom Cotton și Chuck Schumer, față de oficialii serviciilor de informații, de a evalua pericolul pe care compania îl reprezintă pentru securitatea națională.