Un doctor obstretician din Portugalia a fost suspendat după ce un bebeluș s-a născut fără nas, ochi și o parte din creier. Părinții nu au aflat de anomaliile copilului până la nașterea acestuia, potrivit BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Micul Rodrigo s-a născut în Setubal, la 40 de kilometri de Lisabona. Gravida a fost sub observația doctorului Carvalho care i-a făcut și trei ecografii cu ultrasunete la o clinică privată. Cele trei proceduri nu ar fi scos la suprafață nicio anomalie la nivelul fetusului. Mama a declarat că a mai făcut încă o ecografie 5D care ar evidențiat posibile anomalii dar doctorul Carvalho a negat că ar fi existat vreo problemă. Ecografia 5D ar fi scos la iveală faptul că nu există semne clare că fața fetusului este vizibilă.

După nașterea bebelușului, a devenit evident că bebelușul suferă de anomalii severe. Părinților li s-a spus că cel mic ar avea doar câteva ore de trăit. Dar după două săptămâni, bebelușul încă trăiește fiind sub îngrijire la spital.

Scandalul nu este singurul în care doctorul Carvalho este implicat. Cel puțin șase alte plângeri au fost formulate pe numele acestui doctor încă din anul 2009. Părinții au decis să ia atitudine și au povestit cum Carvalho nu a reușit să detecteze anomaliile bebelușilor lor. Într-un caz din 2011, un bebeluș s-a născut cu picioare deformate, probleme severe la creier și probleme faciale. Carvalho se pare că nu a reușit să detecteze aceste probleme la timp iar părinții s-au trezit în fața faptului împlinit.

Scandalul a luat mare amploare în Portugalia și a ridicat mari semne de întrebare cu privire la felul în care funcționează sistemul de sănătate în Portugalia. Lui Carvalho i-a fost suspendat dreptul de a profesa cel puțin șase luni pentru neglijență. Doctorul a refuzat să dea orice declarație și nu a putut fi contactat.