Senatoarea progresistă Elizabeth Warren se află pe primul loc în cursa democraților pentru prezidențialele din 2020, accentuându-și avansul asupra fostului vicepreședinte Joe Biden, potrivit unui nou sondaj pulicat joi de universitatea americana Quinnipiac, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Warren, în vârstă de 70 de ani, și care duce o campanie puternic marcată de amprenta stângii, este creditată cu 28% din intențiile de vot în rândul democraților și simpatizanților săi, în fața lui Joe Biden, 76 de ani (21%) care are o poziționare mai centristă.

Senatorul de Vermont Bernie Sanders, care a fost internat la începutul lunii după o criză cardiacă, este cotat cu 15%, în fața primarului din mica localitate South Bend, în Indiana, Pete Buttigieg, cu 10%.

Potrivit agregatorului de sondaje RealClearPolitics, care compilează zeci de date, Joe Biden rămâne în frunte (27,2%) la nivel național, în fața lui (21,8%).

În cursa pentru alegerile primare democrate au rămas 18 candidați, câștigătorul urmând să-l înfrunte pe președintele republican Donald Trump în noiembrie 2020.