Regele Thailandei a concediat 6 înalți oficiali din palat din cauza "acțiunilor lor ticăloase", potrivit unei declarații oficiale din partea palatului, oferită miercuri, la doar câteva zile după ce monarhul i-a retras titlurile consoartei sale pentru "lipsă de loialitate", scrie The Guardian.

regele ThailandeiFoto: Captura

Într-o săptămână plină de intrigi la palat, care a atras atenția națională, regele Maha Vajiralongkorn a concediat 6 oficiali ai familiei regale, inclusiv o soră medicală și un veterinar, potrivit anunțurilor din Royal Gazette. Aceștia "au încălcat în mod grav codul disciplinar, prin acțiuni ticăloase, exploatând pozițiile lor oficiale în interes propriu sau al altor persoane", transmite gazeta.

Acest eveniment vine la scurt timp după retragerea titlurilor și a rangului militar al consoartei Sineenat Wongvajirapakdi. Căderea sa în dizgrație a avut loc la doar trei luni după primirea titlului, primul în aproape 100 de ani acordat de un monarh thailandez. Poreclită Koi, Sineenat a fost condamnată luni, prin ordin regal, pentru că ar fi acționat "împotriva cuvântului reginei".

Familia regală thailandeză este protejată de o lege aspră împotriva defăimării, din cauza căreia dezbaterile legate de aceasta sunt aproape imposibile pe plan intern. Sineenat nu a fost văzută în public de luni.