O cafenea din China, care oferea clienților posibilitatea interacțiunii cu câini chow chow vopsiți astfel încât să arate ca puii de panda, a atras critici din partea celor din mediul online, scrie The Guardian.

Chow chow pandaFoto: Pinterest

Cafeneaua Cute Pet Games s-a deschis luna trecută în Chengdu, în provincia Sichuan, unde se găsește o mare parte a populației de urși panda, specie protejată. În cafenea, clienții puteau găsi 6 câini pufoși, rasa chow chow, vopsiți cu alb și negru.

O înregstrare cu cățeii plimbându-se prin cafenea a devenit virală pe rețelele sociale chinezești. În video, proprietarul cafenelei anunță și că oferă servicii de vopsire, pentru 165 de lire sterline, clienților care doresc un aspect similar pentru animalele lor de companie. Cei din mediul online au criticat tratamentul pe care cafeneaua îl aplică câinilor.

"În numele iubirii pentru animale, aceste cafenele cu animale nu vor decât să facă bani", a afirmat un utilizator.

"Le sugerez proprietarilor de câini să se vopsească cu alb și negru", a scris un alt utilizator.

Unii dintre ei au menționat faptul că vopsitul câinilor le poate afecta pielea: "Câinii sunt câini, Vopsirea lor nu-i transformă în panda și sunt ființe vii. Voi...îi răniți numai pentru ceva ce credeți că arată bine."

Alții, numind animalele câini panda, l-au apărat pe proprietarul afacerii. "Este câinele tău. Tu decizi. Foarte drăguț", a comentat o persoană.

În urma criticilor, cafeneaua a transmis că nu va mai oferi serviciile de vopsit. ​