Premierul britanic Boris Johnson i-a spus miercuri lui Donald Tusk, președintele Consiliului European, că nu dorește ca procesul Brexit să fie amânat din nou, fiind încrezător că va reuși să obțină aprobarea Parlamentului de la Londra până la 31 octombrie, a afirmat un reprezentant al liderului britanic, potrivit Mediafax.

Donald Tusk si Boris JohnsonFoto: Captura YouTube

Întrebat dacă premierul consideră că ar putea obține aprobarea acordului de Brexit până pe 31 octombrie, reprezentantul lui Boris Johnson a răspuns: „Acesta este mesajul pe care premierul l-a prezentat lui Donald Tusk în această dimineață”.

„Este foarte clar că publicul vrea ca acest lucru să se realizeze (...) vor ca Brexit-ul să fie realizat (...) am fost foarte clar că am vrea ca Brexit-ul să fie realizat până la 31 octombrie”, a adăugat reprezentantul politicianului, citat de agenția Reuters.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat anterior că depinde de UE să decidă dacă dorește să aprobe amânarea Brexit și până la ce dată, după ce ratificarea acordului până la 31 octombrie a devenit aproape imposibilă în urma unei noi înfrângeri în Parlamentul de la Londra.