Un bărbat care se baricadase într-un muzeu arheologic din Saint-Raphael, pe Riviera franceză, a fost arestat la puțin timp după ora 09,00 GMT, anunță AFP, care precizează că polițiștii continuă să verifice clădirea în căutarea unei eventuale a doua persoane.

Saint-Raphael, FrantaFoto: Google Maps

Arestarea a fost confirmată de Prefectura departamentului, potrivit căreia bărbatul, care nu era înarmat, ar fi acționat singur. Motivațiile sale nu sunt cunoscute la acest stadiu.

Potrivit informațiilor inițiale, cel puțin un om era baricadat miercuri dimineața în muzeul arheologic din Saint-Raphael, pe Riviera franceză, pe ale cărui ziduri erau scrise cuvinte de amenințare în limba arabă.

"Muzeul va deveni un infern", afirmă una dintre aceste inscripții, vizibilă din exteriorul muzeului. Poliția a menționat că două persoane au fost văzute intrând prin efracție în cursul nopții de marți spre miercuri.

Clasat monument istoric, acest muzeu arheologic situat pe strada Vechii biserici, în centrul Saint-Raphael, se întinde pe o suprafață de 800 de metri pătrați.