Șase aeronave militare ruse au pătruns marți, în mod repetat, în zona de identificare aeriană a Coreei de Sud, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Seul, în timp ce Moscova a transmis că zborul de recunoaștere a respectat toate reglementările internaționale, scrie Mediafax.

Avionul de lupta rusesc Su-27 FlankerFoto: Captura Youtube.com

Potrivit oficialului de la Seul, șase aeronave ruse - un aparat de supraveghere aeriană A-50, trei avioane de vânătoare Su-27 și două bombardiere Tu-95 - au pătruns marți în zona de identificare aeriană la nord de insula Ulleungdo din Marea de Est (Marea Japoniei).

Aeronavele au pătruns de mai multe ori în zona de identificare în decurs de șase ore, a afirmat oficialul, precizând că avioanele nu au pătruns și în spațiul aerian sud-coreean. Un oficial militar sud-coreean a anunțat marți că Seulul a trimis mai multe avioane de vânătoare F-15K pentru a intercepta aeronavele ruse.

Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că zborul de recunoaștere efectuat de aeronavele ruse deasupra Mării Japoniei a respectat reglementările internaționale. Zona de identificare aeriană a Coreei de Sud cuprinde atât spațiul aerian al țării, cât și un segment din spațiul aerian internațional.

Autoritățile militare de la Seul cer ca avioanele care doresc să pătrundă în această zonă să anunțe în prealabil acest lucru. În cazul în care o aeronavă nu se conformează, avioane sud-coreene sunt trimise pentru a intercepta aparatul, chiar dacă spațiul aerian al țării nu a fost încălcat.