O mentalitate de tipul "Război Rece" și un "comportament de hărțuitor" împiedică încrederea reciprocă în cyberspațiu, a declarat șeful pentru propagandă din China, duminică, în deschiderea evenimentului World Internet Conference, organizat în orașul Wuzhen, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Huang Kunming, șeful departamentului de publicitate al Partidului Comunist din China, a afirmat că, sub pretextul chestiunilor legate de securitate națională, unele țări au lansat atacuri cibernetice asupra altor națiuni sau companii. Huang nu a spus la ce țări se referă.

"Gândirea de tipul Război Rece și jocul cu sumă zero, acest lucru a oprit și a împiedicat schimburile din cyberspațiu. De asemenea, comportamentul de tip bully a avut un impact negativ asupra încrederii reciproce", a adăugat el.

Conferința World Internet, organizată de stat, este una dintre cele mai proeminente conferințe de tehnologie.

Anul acesta, ea a fost ținută pe fundalul tensiunilor dintre China și SUA, care au afectat mai ales sectorul tehnologic. China a folosit evenimentul de trei zile, la care au participat anul acesta, printre alții, Alibaba Group (BABA.N), Baidu Inc (BIDU.O), Microsoft Corp (MSFT.O) și Qualcomm Inc (QCOM.O), pentru a promova propria ideologie legată de guvernanța globală online și pentru a-și apăra cyberspațiul extrem de reglementat.

China pune presiune pentru a prelua un rol mai mare în guvernanța globală online și a cerut celorlalte națiuni să respecte "suveranitatea cyber" a Beijingului, adică ideea conform căreia fiecare țară ar trebui să controleze și să cenzureze infrastructura internetului așa cum consideră că trebuie.