Sute de mii de cetățeni din Liban protestează în masă, pentru cea de-a patra zi consecutivă, după ce premierul Saad Hariri a promis vineri adoptarea de reforme economice, scrie Mediafax, citând BBC.

Coaliția guvernamentală din Liban a anunțat acordul asupra unui pachet de reforme economice pentru a rezolva situația de criză internă, marcată de protestele în masă ale cetățenilor ca reacție la planul Guvernului de a impune o taxă zilnică obligatorie pentru toți utilizatorii serviciilor de mesaje, inclusiv WhatsApp.

La scurt timp după declanșarea protestelor, Guvernul a anulat taxa pentru mesaje, însă manifestanții au continuat mișcarea de protest solicitând adoptarea de reforme economice. Sute de mii de protestatari și-au exprimat nemulțumirea față de planurile autorităților, continuând mișcarea de protest și duminică, în cea de-a patra zi consecutivă, după ce vineri prim-ministru libanez Saad Hariri a anunțat un termen de 72 de ore pentru a formula reforme economice.

Conform surselor locale de știri, autoritățile de la Beirut au ajuns la un consens privind reformele economice duminică, urmând a fi aprobate luni în cadrul unei ședințe de Guvern.

Economia Libanului se confruntă cu o creștere foarte lentă și cu o datorie mare. Măsurile de austeritate adoptate de autoritățile de la Beirut au determinat nemulțumiri la nivelul populației și au declanșat mișcarea de protest izbucnită vineri.